TERÖR VE KAVRAMLAR ÜZERİNE

Ne zaman terör örgütleri eylem yapsa veya PKK terör örgütü sansasyonel bir eylemle gündeme gelse…

Terör olgusunu ele almamız da değişmekte. Hemencecik kavram kargaşaları tezahür ediveriyor. Her şeyden önce, ülkemiz bir devlettir. Ama öte yandan PKK, terör örgütüdür.

Şimdilerde veya daha öncede terör olgusu değerlendirilirken, sürekli olarak “savaş” kelimesinden faydalanılmakta. Şimdi sormak gerekiyor: Kim ile kim savaşıyor. Bir tarafta, siyasal teşkilatlanması olan, hükümranlığını sürdürdüğü bir toprak parçası olan “resmi bir devlet” Türkiye Cumhuriyeti…

Diğer tarafta, sanki bir “dava uğruna” mücadele ettiklerini zanneden kandırılmış veya gönüllü emperyalist uşakları kanlı bir yapılanma.

Şimdi bunun neresinden tutsanız elinizde kalır. Daha önce belirttiğim üzere, PKK, Kürt yurttaşlarımızı temsil etmiyor. PKK; Kürt, Türk yine uyruğu yabancı insanları ya tehditle ya şantajla veya para yoluyla örgütüne militan olarak devşirmekte.

Sonra da… Saçma sapan fikir ve ideolojilerle Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne, ulus devlet-üniter devlet olma yapısına pervasızca ve fütursuzca saldırmakta.

PKK terör örgütü, yıllarca bu topraklarda kan ve gözyaşından başka neye neden olmuştur. İşte o yüzden bir yorum yaparken veya değerlendirme yazısı yazarken, kullandığımız kelimelere çok ama çok dikkat etmek durumundayız.

Özellikle ifrit olduğum bir söylem var: “Eller tetikten çekilsin.” Böyle cümleler sarf edince, PKK terör örgütünü muhatap alıyor ve meşruiyet sağlıyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ülkemizin biricik ve tek ordusudur. Ülkemizin savunmasından, milli güvenliğimizden ve canımızdan ve malımızdan ve hatta onurumuzdan mesuldür.

TSK için nasıl böyle bir cümle sarf edilebilir: Eller tetikten çekilsin. Şanlı ve şerefli ordumuz, hudutlarımız ve ülkemiz terör belasından arınana kadar görevini üstün bir gayretle icra etmeye devam edecektir.

BELEDİYELER

EKONOMİ