KAPALI OTOPARKLARDA HAYATİ TEHLİKE

Kapalı otoparklarda araçların egzoz dumanları sebebiyle oluşan karbonmonoksit ve azotmonoksit gazlarına dikkat! Bu gazların yüksek konsantrasyonlarda birikmesi, sizi zehirleyebilir. Hatta yalnızca zehirlemekle kalmaz, aynı zamanda patlama ve yangın riskini de artırır.

KAPALI OTOPARKLARDA HAYATİ TEHLİKE

Yaşadığımız binalarda, işyerlerimizde, alışveriş merkezlerinde ve daha birçok yaşam alanında sıklıkla kullandığımız kapalı otoparklar bir yandan hayatımıza konfor sunarken bir yandan da sağlığımızı tehdit edebiliyor. Çünkü arabaların egzoz sistemleri başta karbonmonoksit olmak üzere insan sağlığına zararlı çeşitli hava kirleticileri yayabiliyor.

Açık havada dahi insan sağlığını tehdit eden bu gazlar, havalandırma sistemi olmayan veya havalandırması yetersiz olan kapalı otoparklarda daha büyük bir tehdit oluşturuyor. Özellikle kokusuz ve renksiz bir gaz olan karbonmonoksit, kanın oksijen taşıma kapasitesini azaltarak zehirlenme riskini artırıyor. 

Kapalı otoparklarda ortamdaki zararlı gaz ve tozların uzaklaştırılması ve temiz hava sağlanması için havalandırma yapılması gerekiyor. Kapalı otoparkların iç hava kalitesini iyileştiren havalandırma sistemleri, aynı zamanda yangın güvenliğinin sağlanmasında da önemli rol oynuyor. Çünkü sistem, yangın esnasında dumanı bir noktaya doğru yönlendirerek otoparktaki insanlara kaçış yolu oluşturuyor.

İSTANBUL (UHA) - SEZGİN AKKOYUN

BELEDİYELER

EKONOMİ