İSMET ATLI KARAKUCAK GÜREŞLERİ’NİN 8’İNCİSİ KOZAN’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İsmet Atlı’nın anısına düzenlenen 8. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Kozan’da 625 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin 8’incisi Kozan’da Büyük İlgi Gördü

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce Türkiye ve dünya güreş tarihinin efsanevi ismi İsmet Atlı’nın adını yaşatmak amacıyla düzenlenen “Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri”nin 8’incisi Kozan’da gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ata sporumuzu desteklemeli ve eski günlerine dönmesini sağlamalıyız” diyerek, Türk güreşinin yeni nesiller tarafından sevilmesini sağlama ve uluslararası başarıların yeniden kazanılmasına katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Şampiyon Sporcular Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Misafir Oldu

625 sporcunun katıldığı güreşlerde Başpehlivanlığı Ali Bönceoğlu kazanırken, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de misafir olarak katılım gösterdi. Yarışmada İsa Göçen ikinci, Yasin Eroğlu üçüncü, Emre Oktan ise dördüncü oldu.

Güreşi Desteklemeli ve Geliştirmeliyiz

Başkan Zeydan Karalar, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, “Uluslararası başarılarımızın büyük kısmını güreş sayesinde elde ettik. Güreşi eski günlerine döndürmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı ile birlikte bu anlamlı etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi. Karalar ayrıca, güreş organizasyonlarının siyaset üstü bir faaliyet olduğunu ve Türkiye’ye kazandırılması gerektiğini belirtti.

Büyük Güreşçi, Şair ve Yazar

Zeydan Karalar, İsmet Atlı'nın yalnızca büyük bir güreşçi olmadığını, aynı zamanda şair ve yazar olarak da Türk sporuna önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. İsmet Atlı’nın zekası ve güreş bilgisiyle kazandığı başarıları anan Karalar, Atlı'nın 1960 yılında dünyaca ünlü İranlı güreşçiyi yenmesinin dünya basınında “Türk gücünün büyük zaferi” olarak yazıldığını hatırlattı.

Konuşmasını İsmet Atlı’nın gençlik yıllarında yazdığı bir şiiri okuyarak tamamlayan Karalar, onu rahmet ve saygıyla andığını ifade etti.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ