MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: "MUHTARLAR, DEMOKRASİMİZİN KİLİT TAŞLARIDIR!"

AK Parti Milletvekili Mustafa Alkayış, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, muhtarların demokrasinin kilit taşları olduğunu vurguladı.

Milletvekili Alkayış:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, muhtarların çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Vatandaşların devlete ulaşmak için ilk başvurdukları merci olan muhtarların öneminin gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Alkayış, onların mahalle ve köylerindeki çalışmalarda büyük emek sarf ettiklerini ifade etti.

Basın açıklamasında Alkayış, “Muhtarlarımız, mahallelerinin ve köylerinin sesi-soluğu olarak, vatandaşların sorunlarını devletin yetkili organlarına iletmekte ve bu sorunların çözümü için gece gündüz çalışmaktadırlar. Muhtarlarımız, vatandaşlar ve idareciler arasında bir köprü görevi üstlenmektedir ve demokrasimizin kesintisiz işlemesinde çok önemli bir yere sahiptirler,” dedi.

Alkayış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde düzenlenen Muhtarlar Buluşması toplantıları ile muhtarların öneminin yeniden arttığını ve özlük haklarında çeşitli iyileştirmelere gidildiğini belirtti. Alkayış, “Türkiye, doğrudan seçim hakkı ile dünyada en gelişmiş demokrasilerden biridir ve muhtarlarımız bu sistemin kilit taşlarındandır,” dedi.

Son olarak Alkayış, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle tüm mahalle ve köy muhtarlarını tebrik etti ve Adıyamanlı vatandaşlara selam ve saygılarını ileterek konuşmasını tamamladı.

UHA Haber Merkezi - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ