CHP’DEN CEYHAN’DA KADİR AYDAR İÇİN TEPKİ: HALKIN İRADESİ GASP EDİLDİ

CHP, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına sert tepki gösterdi. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, bu kararın halkın iradesine karşı olduğunu belirtti.

CHP’den Ceyhan’da Kadir Aydar İçin Tepki: Halkın İradesi Gasp Edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı nedeniyle Ceyhan Belediyesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasında, CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li dokuz ilçe belediye başkanı, partililer ve Ceyhanlı vatandaşlar hazır bulundu.

Basın açıklamasında konuşan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Kadir Aydar’a verilen cezayı haksız ve hukuksuz bulduklarını belirterek, “Ceyhan halkının iradesi gasp ediliyor. Bu karar, halkın iradesini yok sayan bir hukuk garabetidir,” dedi. Tanburoğlu, CHP’nin Kadir Aydar’ın arkasında olduğunu vurgulayarak, “Bu dönem bitmeden Kadir Aydar tekrar başkanlık koltuğuna oturacak,” şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Aydar’a yönelik engellemelerin onları daha da güçlendirdiğini belirtti. Karalar, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olağanüstü zor şartlara rağmen başarılı işler yaptı, bu başarıdan rahatsız olanlar engellemeye çalışıyorlar,” dedi.

Son sözü alan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kendisine verilen cezanın hızlı bir dava süreciyle sonuçlandığını ve adil olmadığını belirterek, “Bu karar sadece bana değil, Ceyhanlıların iradesine saygısızlıktır,” dedi. Aydar, hukuki mücadeleye sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ