AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN YAYMAN’DAN ESAD ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE TAM DESTEK

Hüseyin Yayman Erdoğan ile Esat görüşmesine tam destek verdi. Hatay ve Hataylılar için çok önemli olması beklenen bu görüşmenin her an gerçekleşebileceğine dikkat çeken Yayman, İki liderin bir araya gelmesini engellemek isteyen üst akla rağmen “Bu görüşme gerçekleşecektir” dedi Esat ile görüşme her an olabilir. Görüşmeyi hiçbir güç engelleyemeyecek!

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN YAYMAN’DAN ESAD ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE TAM DESTEK

Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esat’ın mümkün ise bugün bira araya gelmelerini arzu ettiğini söyledi. Ancak küresel dünyada varlığını gösteren üst aklın bunu engellemek için elinden geleni gösterdiğine Kayseri’de başlan ve Suriye’de biten olaylarla şahit olunduğunu hatırlatan Yayman, Bu görüşme olacak. Kimse engelleyemeyecek” dedi. 

Hatay'da yerel bir Tv kanalı'nın konuğu olan Hüseyin Yayman, Suriye Devlet Başkanı Esat ile görüşmeyi engelleyen güce rağmen görüşmenin en yakın zamanda gerçekleşeceğinin altını çizerek, “Türkiye Suriye iki kardeş ülkedir. Kardeşler arasında kavga olur ancak düşmanlık veya küs olunmaz. Siyasette bazen gerilim olabilir. Ancak kardeşlik bozulmaz. Barışmasını bilmeyenler kavga etmemeliler” ifadesinde bulundu.Rezerv Alan konusunda da önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’ın Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde bazı noktalarda rezerv alan ilan edildiğini ve vatandaşların rezerv alan projesinden endişe duymamalarını istedi.

Hatay’da ki Suriyeli varlığına ve Hataylıların demografik yapı endişesine ayrıca dikkat çeken Yayman “Kimse endişe etmesin. Hatay, Hataylılara aittir. Bir tek Suriyeliye, bir tek Afganlıya veya bir başka yabancıya daire, işyeri verilmesi söz konusu değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Rezerv alanının vatandaşın lehine bir uygulama olduğunu aktaran Hüseyin Yayman, “Rezerv alan meselesinin tazminatı benim. Ben kefil oluyorum. Bir tek vatandaşımız mağdur edilmeyecektir., rezerv alan ilan edilen bölgede evi, işyeri olanlara yine aynı bölgede o ev ve işyeri verilecektir. Evin veya işyerinin, arsanın fiyatı belirlenecek ve yeni verilecek işyeri veya dairelerden mahsup edilecektir. Müsterih olun” dedi
 

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ