AK PARTİ ÇİĞLİ’DE OKTAY ÖZDEMİR GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Çiğli kongresinde mevcut başkan Oktay Özdemir, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

AK Parti Çiğli’de Oktay Özdemir Güven Tazeledi

AK Parti Çiğli 8. olağan kongresi, geniş bir katılım ve coşku ile tamamlandı. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, il yöneticileri, MHP Çiğli İlçe Başkanı Orhan Yılmaz, Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, partililer, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede söz alan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çiğli’nin parti için özel bir öneme sahip olduğunu belirtti. Saygılı, “Çiğli, Türkiye Yüzyılı’nın müjdesinin duyulduğu yerdir. Burada yeni bir başlangıcın heyecanı var,” dedi. AK Parti’nin Türkiye demokrasi tarihindeki kritik rolüne dikkat çeken Saygılı, “Ülkemiz, darbeler ve kısır siyasi tartışmalardan AK Parti ile kurtulmuştur,” ifadelerini kullandı.

Saygılı, Çiğli’deki çevre sorunlarına da değinerek, Harmandalı Çöplüğü’nün neden olduğu tehlikelere dikkat çekti ve “CHP’nin belediyecilik anlayışı iflas etmiştir. İzmirlinin hayatını korku filmine döndüren uygulamalara son vereceğiz,” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek Çiğli'ye yönelik çevre felaketine karşı çözüm üretilmemesini sorguladı.

Kongrede konuşan AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir’in kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklamayı kınadı. “Kadına şiddet insanlığa ihanettir,” diyerek, partinin bu konudaki kararlılığını dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise kürsüde AK Parti’nin 20 yıl önceki kuruluşunu hatırlatarak, “Artık eskisi gibi olmayacak,” dedi ve iktidara gelmelerinin milletin tercihi olduğunu ifade etti. Dağ, gençlerin geçmişteki zorlukları anne babalarından duyduğunu belirterek, muhalefetin hala yapılan altyapı projelerini eleştirdiğini söyledi. “Biz bu ülkeyi sadece yol ve hastane yaparak büyütmedik; dış politikada da oyun kuran bir ülke haline geldik,” dedi. Türkiye’nin milli gelirinin 3 bin dolardan 13 bin dolara yükseldiğini vurguladı.

Dağ, savunma sanayisinin güçlendirilmesine dikkat çekerek, “3. Dünya Savaşı’nın konuşulmaya başlandığı bir dönemde, birçok ülke bizden İHA ve SİHA alıyor,” dedi. Türkiye’nin zorlu coğrafi koşullarında, kuzeydeki Ukrayna-Rusya savaşı ve güneydeki İsrail sorunlarına rağmen güçlü bir duruş sergileyeceğini belirtti. “Bu adımları atmaya devam edeceğiz ve deprem gibi afetlerin maliyetini karşılayacak durumdayız,” dedi.

İzmir ile ilgili de mesajlar veren Dağ, “İzmirliler CHP’ye sarı kartı gösterdi, kırmızı kartı göstermesi de yakın,” diyerek, İzmir’de belediye başkanı seçilmesi halinde neler yapabileceklerini anlattı.

Son olarak kürsüye çıkan İlçe Başkan Adayı Oktay Özdemir, kongreyi bir bayram olarak nitelendirerek, “Bugün burada düğünümüz var. AK Parti’nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme ve geliştirme kabiliyetidir,” dedi. Özdemir, eski ilçe başkanından devraldığı bayrağı daha ileri taşımak için kararlı bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. “Kapı kapı gezip gönüllere dokunacağız,” diyen Özdemir, sahada aktif olma ve vatandaşlarla sürekli iletişim kurma niyetlerini vurguladı. “İlk günkü azimle durmak yok, yola devam,” diyerek, partinin hedefleri doğrultusunda yorulmadan çalışacaklarının altını çizdi.

İZMİR (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ