TBMM İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANI, “İSLAMDA HELAL GIDA VE İNSAN SAĞLIĞI” KİTABI YAYINLANDI

TBMM İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Sert, “İslamda Helal Gıda ve İnsan Sağlığı” başlıklı kitabını yayımladı

TBMM insan Kaynakları başkanı, “İslamda Helal Gıda ve İnsan Sağlığı” Kitabı yayınlandı

Beypazarı’nın değerlerinden ve 1978 yılında doğan, 2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat fakültesinden mezun olan, İlahiyatçı İsmail Sert, yıllarca Diyanet işleri başkanlığının çeşitli kademelerinde görev yaptı.

Bolu –Göynük, Ankara-Beypazarı’nda memurluk olmak üzere çeşitli görevlerde bulunan Sert, Konya Cihanbeyli vaizliği ve daha sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev aldı. 2017 yılından itibaren Milletvekili danışmanlığı göreviyle TBMM’de bulunan, TBMM İnsan Kaynakları başkanlığına getirilen Sert, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlahiyatçı İsmail Sert, 2021 yılında “ İslam Hukukunda İnsan sağlığı Helal Gıda” ilişkisi konulu teziyle de yüksek lisansını tamamlarken, bu tezi de kitaba çevrilerek, Diyanet yayınları arasında yerini aldı:

TBMM İnsan Kaynakları  başkanı Sert, Genetiği değiştirilmiş organizmalar(GDO), biyoteknolojik teknikler ile bitki, hayvan veya mikroorganizmaya kendi türü dışındaki bir canlıdan gen aktarılmak suretiyle çiftleşme veya doğal rekombinasyon yoluyla normal olarak meydana gelemeyecek bir şekilde kalıtımsal olarak belirli özelliklerinin değişmesi” olarak ifade etti.

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ