ÖZYURT ENGELLERE ALDIRMADI İHRACAT REKORU KIRDI

Hataylı genç iş insanı Serdar Özyurt, tüm engellemelere rağmen Türkiye'nin ilk yerli Kalaşnikof marka tüfeğini üreterek savunma sanayiinde büyük başarılar elde etti. Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Özyurt, Azerbaycan, ABD, İspanya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere silah ihraç ediyor. Terör gruplarının engellemelerine rağmen, memleketi Hatay’a savunma sanayi yatırımları yapmayı planlayan Özyurt, ülkesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

ÖZYURT ENGELLERE ALDIRMADI İHRACAT REKORU KIRDI

Hatay’ın medar-ı iftiharı, genç ve başarılı iş insanı Serdar Özyurt, tüm engellere rağmen inandığı yoldan dönmedi ve ürettiği yerli ve milli silahlarla Türkiye ihracatına dev katkı sağladı. Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Türkiye'nin ilk yerli Kalaşnikof marka tüfeğini üreten Özyurt, ihracatta önemli başarılara imza attı.

TÜM ENGELLEMELERİNE RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI

Hataylı genç iş insanı Serdar Özyurt, uzun zamandır Hatay’a büyük katkılarda bulunuyor ve mühimmat fabrikası açma hazırlığında. Terör odaklarının hedefinde olan Özyurt, tüm bu engellemelere rağmen inandığı yoldan dönmedi. Özyurt, ürettiği 5 adet yerli silah markası ve ülkenin kritik bölgelerine yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiriyor.

DIŞ ÜLKELER ÖZYURT İÇİN YARIŞIRKEN, İÇ HAİNLER ENGELLEME ÇABASINDA

Özyurt Savunma Sanayi'nin ürettiği yerli ve milli silahlar, terör grupları tarafından engellenmek istense de, ülkeler bu silahları almak için adeta yarışıyor. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile de yakın ilişkileri bulunan Özyurt, bu nedenle terör guruplarının hedefi haline geldi. Özyurt, tüm bu saldırılara rağmen yılmadan üretime devam ederek takdir topluyor. Türkiye savunma sanayii, 185 ülkeye 230 çeşit ürün satarak 5,5 milyar dolar gelir elde ederken, Özyurt Savunma Sanayi de ihracatta zirveye göz dikmiş durumda.

İHRACATA ÖZYURT DAMGALI KALAŞNİKOF KATKISI

Türkiye’nin ilk yerli Kalaşnikof tüfeğini de üreten Özyurt Silah Sanayi, 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Şirket, Azerbaycan, ABD, İspanya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere silah ihraç ediyor.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ KALAŞNİKOF TÜFEĞİ

Küresel çapta faaliyet gösteren Özyurt Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, aralarında Türkiye’nin ilk yerli Kalaşnikof tüfeğinin de bulunduğu 5 yüksek kalitede silah ürettiklerini belirtti.

SERDAR ÖZYURT KÜRESEL ÇAPTA TEDARİKÇİ

Özyurt, "13 yıldır faaliyet gösterdiğimiz savunma sanayiinde ürettiğimiz silahlar arasında Türkiye’nin ilk AK (otomatik keleş) tabanlı 7.62x39 kalibre piyade tüfeği, 9.19 tabanca, 308 ve 309 keskin nişancı tüfeği var. Yalnızca üretimle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda dünya çapında tedarikçi olarak da hizmet sunuyoruz" diye konuştu. Azerbaycan ve ABD gibi stratejik dost ve müttefik ülkelere yüksek kaliteli silah ve mühimmat tedariki sağladıklarını belirten Özyurt, "Bugüne kadar müttefik ülkelerle yapmış olduğumuz anlaşmaların toplam bedeli yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaştı. Firmamızın yıllık cirosu ise 2-3 milyar TL arasında değişiyor. Silah sanayiinde millileşme çok önemli ve stratejik bir husus. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedef doğrultusunda yerli savunma sanayiini zirveye taşıyacağız.” Özyurt, önceliklerinin para kazanmak değil, her zaman terörle mücadele olduğunu vurguladı.

HATAY YATIRIMLA KALKINACAK

6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar gören memleketi Hatay’a da savunma sanayii yatırımları yapmak için kolları sıvadıklarını belirten Özyurt, “Bölgede şu an insan kaynağı çok sıkıntılı. İstihdam edecek personel eksikliği var. Bu sıkıntıyı aşar aşmaz Hatay’da yatırımlarımızı hayata geçirerek kalkınmayı hızlandıracağız” açıklamasını yaptı.

Genç ve başarılı iş insanı Serdar Özyurt, terör örgütü ve işbirlikçisi grupların saldırılarına rağmen yılmadan memleketi Hatay ve ülkesi için yerli ve milli silah-mühimmat üretmeye, ülkesine katkıda bulunmaya devam ediyor

HATAY (UHA) - MEHMET NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ