ÇANAKKALE VALİLİĞİ İL GENELİNDE BİÇER-DÖVERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİNİ KISITLADI

Çanakkale Valiliği tarafından biçerdöver ile hasat ve balya bağlama makinelerinin çalışma saatleri ile ilgili duyuru yapıldı.

Çanakkale Valiliği İl Genelinde Biçer-döverlerin çalışma saatlerini  kısıtladı

Çanakkale Valiliği tarafından biçerdöver ile hasat ve balya bağlama makinelerinin çalışma saatleri ile ilgili duyuru yapıldı. Duyuruda, yangınların çoğunun tarımsal makinalardan kaynaklandığı vurgulanarak çalışma saatleri hakkında bilgi verildi.
Çanakkale Valiliği tarafından biçerdöver ile hasat ve balya bağlama makinelerinin çalışma saatleri ile ilgili duyuru yapıldı. Valiliğin duyurusunda, “İlimizde 2024 yılı içerisinde sıkça meydana gelen yangınların birçoğunun tarımsal (Biçerdöver ve Balya Makinası vb.) kaynaklı olması sebebiyle, İlimiz genelinde hasat sezonu boyunca balya makinalarında samanın parçalanması amacı ile takılan ve parçalama anında yangın çıkmasına neden olan haşpayların sökülerek balya makinalarının kullanılmasına, 23 Haziran tarihine kadar devam edecek kuvvetli rüzgar ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle Biçerdöver ile hasat ve Balya bağlama işlerinin 19 – 22 Haziran tarihlerinde sabah saat 06.00 başlayıp 11.00 da son verilmesi hususunda karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ