TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ELAZIĞLI MÜKERREM AKSOY ATANDI.

Uzun yıllar boyunca Ticaret Bakanlığı bünyesinde önemli görevlerde bulunan Mükerrem Aksoy, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1978 Elazığ doğumlu olan Aksoy, son olarak Tanıtım ve Fuarlar Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı Görevine Elazığlı Mükerrem Aksoy atandı.

Elazığ Anadolu Lisesi mezunu olan Mükerrem Aksoy, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladıktan sonra, ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını ikincilikle bitirdi. Akademik kariyerinde 2010-2012 yıllarında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde misafir öğretim üyeliği yaptı.

Kariyerine 2000-2004 yılları arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Dış Ticaret Uzman Yardımcısı olarak başlayan Aksoy, ardından 2004-2011 yılları arasında Dış Ticaret Uzmanı olarak görev yaptı. 2011-2012 yıllarında Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, 2012-2014 yıllarında Ekonomi Bakanlığı Protokol Müdürü, 2014-2018 yıllarında Romanya Büyükelçiliği'nde Bükreş Ticaret Müşaviri olarak görev yaptı.

2018-2019 yıllarında Ticaret Bakanlığı'nda Ticaret Uzmanı olarak görev alan Aksoy, 2019 yılında Ticaret Bakanlığı Tanıtım ve Fuarlar Daire Başkanlığı’na atanmıştı. Şimdi ise Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Evli ve iki çocuk babası olan Mükerrem Aksoy, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

ELAZIĞ (UHA) - ÜMİT ALBAYRAK

BELEDİYELER

EKONOMİ