ATSO BAŞKANI: “2025 YILI BEREKET VE BAŞARI GETİRSİN”

2024 yılı boyunca mücbir sebep süresinin uzatılması için çalışmalar yürüten ATSO, 2025 için üretim ve ihracat hedeflerini artırıyor.

ATSO Başkanı: “2025 Yılı Bereket ve Başarı Getirsin”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, 2024 yılı değerlendirmesinde bulunarak iş dünyasının 2025 yılına dair beklentilerini açıkladı. Başkan Torunoğlu, yazılı açıklamasında 2024 yılının gerek ülkede gerekse Adıyaman’da ekonomik anlamda zorlu geçtiğini, ancak iş dünyasının dayanışma ve birlik ruhuyla bu süreci yönetmeye çalıştığını vurguladı.

“2024 ZORLU BİR YIL OLDU”
Başkan Torunoğlu, 2024 yılının yüksek enflasyon, artan girdi maliyetleri ve finansmana erişimdeki sıkıntılar nedeniyle iş dünyasını büyük ölçüde zorladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“2024 yılı, hem ülke hem bölge hem de Adıyaman açısından ekonomik olarak zorlu bir yıl oldu. Yaşanan sorunlar iş dünyasını ciddi bir baskı altına alırken bizler, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu süreçte üyelerimize destek olmak, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırmak adına özveriyle çalıştık. Bu yılı verimli bir şekilde geçirdiğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönemde ilimizin ekonomik potansiyelini artırmaya yönelik daha güçlü adımlar atacağız.”

“MÜCBİR SEBEP HALİ İÇİN TEK SES OLDUK”
Başkan Torunoğlu, 2024 yılı boyunca mücbir sebep halinin uzatılması için yaptıkları çalışmalara değinerek, bu süreçte Adıyaman’ın tüm dinamiklerinin bir araya geldiğini ifade etti:
“Odamız öncülüğünde, 60’a yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisi, dernek ve oda başkanlarıyla birlikte deprem bölgesindeki mücbir sebep süresinin uzatılması için geniş katılımlı bir çağrı yaptık. Toplantımız, TBMM başta olmak üzere birçok platformda yankı buldu. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakanlık yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Ancak mücbir sebep süresi belirli aralıklarla uzatıldığı için bu durum iş dünyasında tedirginlik yarattı. Sürenin iş yeri ve konut teslim edilene kadar uzatılması gerektiğini vurguluyoruz.”

“2024’TE PROJELERLE VERİMLİLİĞİ ARTIRDIK”
Başkan Torunoğlu, özellikle Avrupa Birliği hibe destekleri ve kalkınma ajansı projeleriyle Adıyaman’a katkı sağladıklarını belirtti. ATSO tarafından hayata geçirilen projelerden şu şekilde bahsetti:
“İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Adıyaman Evi Gastronomi Projesi’ ile Adıyaman Üniversitesi kampüsü içerisinde yöresel yemeklerin sunulacağı bir merkez oluşturacağız. Ayrıca, Sosyal Girişimcilik Merkezi projemiz kapsamında, depremde iş yerini kaybeden üyelerimize hizmet sunulacak bir merkez kuruyoruz. Bu projelerimizi 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz.”

“TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
Adıyaman’ın tekstil sektöründe önemli bir istihdam merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Torunoğlu, sektörün yaşadığı zorluklara dikkat çekti:
“Adıyaman OSB’de istihdamın yüzde 80’ini sağlayan tekstil sektörü, Orta Asya ülkelerindeki düşük maliyetler nedeniyle daralma yaşıyor. Eğer bu alanda gerekli teşvikler sağlanmazsa, ilimiz ciddi bir işsizlik riskiyle karşı karşıya kalabilir. Devletimizin, deprem bölgelerinde üretim ve istihdam sağlayan sanayicilere uzun vadeli finansman imkanları sunması gerekiyor.”

“2025 YILI BAŞARI VE BEREKET GETİRSİN”
Son olarak 2025 yılına dair temennilerini paylaşan Başkan Torunoğlu, “İnsanların çalışarak ve üreterek hem ekonomik hem de psikolojik anlamda daha güçlü olacağını düşünüyorum. 2025 yılının hepimiz için bereketli, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemize, Odamız üyelerine ve iş dünyamıza başarı getirmesini temenni ediyorum,” şeklinde konuştu.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ