ZEYDAN KARALAR: “GENÇLER, ÜLKENİZİ SEVİN VE YURT DIŞINA GİTMEYİN”

Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde eğitim gören öğrenciler için “Kendi Geleceğini İnşa Etmek” konulu bir toplantı düzenledi. Başkan Zeydan Karalar, gençlere meslek seçimi ve çalışma disiplini üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Zeydan Karalar: “Gençler, Ülkenizi Sevin ve Yurt Dışına Gitmeyin”

Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz Büyükşehir Kurs Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler için “Kendi Geleceğini İnşa Etmek” konulu bir toplantı düzenledi. Başkan Zeydan Karalar, toplantıda yaptığı konuşmada, “Zamanında çalışın, kendinize inanın, meslek seçimini doğru yapın” dedi. Ayrıca, gençlerin yurt dışına gidip ülkeyi terk etmelerine karşı olduğunu belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen eğitim etkinliğinde gençlere çok güvendiğini vurgulayan Başkan Karalar, “Gençlere güveniyor ve inanıyorum. Ülkenin yükselişi, gençlerin yükselişi ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

İkinci Büyük Halk Kütüphanesi Yapılacak

Gençlerin salondaki enerjisini ve heyecanını son derece mutluluk verici bulan Başkan Karalar, onlara birbirinden kıymetli eğitim ve kariyer tavsiyelerinde bulundu. Gençlerin daha rahat ders çalışabilmesi adına kente ikinci halk kütüphanesini kazandıracaklarının müjdesini de verdi.

Ekonomik kriz büyüdükçe vatandaşların çözüm için belediyelere daha sık başvurduğunu belirten Başkan Karalar, ücretsiz kurslarla fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Ders Derste Öğrenilir

Dersi derste öğrenmenin önemine dikkat çeken Başkan Karalar, “Sadece son yılınızda ders çalışmaya yüklenmeyin. Can kulağı ile dersi derste dinleyin. Ders çalışmak bir süreçtir. Ders, derste öğrenilir. Matematiğin, fiziğin ve tüm derslerin temellerini 11 yıllık eğitim süresince alırsanız, son yılınıza çok fazla yük kalmaz. Geriye kalan zamanı tekrar yaparak ve soru çözerek değerlendirin. İşi son yıla bırakmak doğru bir yöntem değil” dedi.

Sınav senesinin gençlerin mesleki geleceklerini belirlemesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Karalar, hayatlarının geri kalanını seçtikleri mesleklerle geçireceklerini ve bu nedenle çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Ülkenizi Sevin, Yurt Dışına Gitmeyin

Başkan Karalar, ülke sevgisinin okul sıralarında öğrenileceğini belirterek, “Gençler, ülkenizi sevin! Biz okul sıralarında ülke sevgisini ve yurttaşlığı öğrendik. Çok sayıda gencimiz yurt dışına çıkıyor, bu çok üzücü. Devlet, gelişmemiz için olanaklar sağlıyor. Bu nedenle, bu ülkeye karşı sorumluluğumuz var. Ne kadar genç beyin ülkemizde kalırsa, ülkemiz o oranda gelişir. Ben, hiçbir şartta bu ülkeyi bırakıp gitmek istemedim. Hepimizin bu ülkeye borcu var” diye konuştu.

Kendine İnan, Mesleğini Sev

Başarıya ulaşmanın iki sırrını açıklayan Başkan Karalar, “Birincisi kendine inanmak, ikincisi ise seçilen meslek ne olursa olsun, işini severek yapmaktır” dedi. İnce Memed Halk Kütüphanesi’ne gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karalar, en kısa sürede ikinci halk kütüphanesinin kente kazandırılacağını müjdeledi. Karalar, “Sizlere güveniyorum, sizlerin başarısı ülke için, bizler için, aileniz için ve en çok da kendiniz için çok önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ