RTEÜ’DEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ YAŞAMI PROJESİ: ÇOCUKLARA BİYOÇEŞİTLİLİK EĞİTİMİ

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi tarafından yürütülen Sürdürülebilir Deniz Yaşam Okulu Projesi, Güneysu’da ilkokul öğrencilerine deniz biyoçeşitliliği ve koruma eğitimi veriyor.

RTEÜ’den Sürdürülebilir Deniz Yaşamı Projesi: Çocuklara Biyoçeşitlilik Eğitimi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Onay’ın yürütücüsü olduğu “Sürdürülebilir Deniz Yaşam Okulu: Biyoçeşitlilik ve Koruma” başlıklı toplumsal katkı projesi, Rize’nin Güneysu ilçesinde bulunan Adacami İlkokulunda hayata geçirildi.

Proje, ilkokul çağındaki (6-7 yaş) çocukların deniz biyoçeşitliliği hakkında bilgi edinmelerini sağlamanın yanı sıra biyoçeşitliliği korumanın önemini kavramalarını destekliyor.

Deniz ekosistemlerinin sürdürülebilir kullanımının nasıl sağlanabileceğini ve bu ekosistemlerdeki sorunların neler olduğunu ortaya çıkararak çözümün bir parçası olmayı teşvik etmeyi amaçlayan proje, nesli tehlike altında olan sucul canlıların korunabileceğini göstererek gelecekte topluma yön verecek bireyleri bilinçlendirmeyi hedefliyor.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ