ERDEMOĞLU AİLESİ’NDEN ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’NE BÜYÜK DESTEK: YENİ BİNALARIN AÇILIŞI

Adıyaman Üniversitesi’nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla Ali ve İbrahim Erdemoğlu personel lojmanlarının temel atma ve yüksekokul açılışı yapıldı.

Erdemoğlu Ailesi’nden Adıyaman Üniversitesi’ne Büyük Destek: Yeni Binaların Açılışı

Adıyaman Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde inşa edilecek 56 daireden oluşan Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu personel lojmanlarının temel atma töreni ile Besni Ali Erdemoğlu Personel Lojmanı ve Besni Meslek Yüksekokulu binalarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Vali Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt ve Hüseyin Özhan, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Başkanvekili Ali Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, İl Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Hikmet Uz, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari çalışanları, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Erdemoğlu ailesine eğitim alanında yaptıkları hizmetler ve sağladıkları destekten dolayı teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle, ülkemizi derinden etkileyen ve bölgemizde büyük acılara yol açan 6 Şubat depremlerinin ardından, 11 ilde olduğu gibi ilimizde de meydana gelen fiziksel ve psikolojik hasarın ortadan kaldırılmasında, üniversitemizin yüzde yüz kapasiteyle yüz yüze eğitime başlamasında büyük destek sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, YÖK Başkanımız Sayın Erol Özvar’a, Sayın Valimize, kıymetli milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Toplumsal travmaların ortadan kaldırılmasında ve normale dönüş sürecinde önemli rol oynayan dayanışma iklimi, devlet ve millet birlikteliğiyle en güçlü şekilde hissedildiği bir dönemdeyiz. Bugün de eğitimin bu dayanışma iklimiyle taçlandığı müstesna bir günü yaşıyoruz. Adıyaman’ımızın ve Besni’mizin gurur kaynağı olan, atalarından gelen sadaka-i cariyeyi sürdüren kıymetli Erdemoğlu ailesine, üniversitemize ve bölgemize sağladıkları değerli desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Merkez kampüsümüzde temeli atılacak ve Besni’de açılışı yapılacak olan Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu Fakülte Lojmanları ile Ali Erdemoğlu Besni Meslek Yüksekokulu binaları, üniversitemizin yalnızca fiziksel gelişimine değil, aynı zamanda akademik kadromuzun ve öğrencilerimizin huzurlu bir ortamda çalışmalarına da katkı sağlayacaktır.

Deprem sonrası toparlanma sürecinde, bu yapılar hepimizin umutlarına bir yenisini ekleyerek şevkimizi artıracaktır. Erdemoğlu ailesi, üniversitemize inşaat ve altyapı desteği sağlamanın yanı sıra, Besni kampüsündeki öğrencilere burs imkânları, staj ve istihdam olanakları da sunmaktadır. Ayrıca, bu yıl eğitime başlayan Ebelik ve Hemşirelik bölümlerimizin laboratuvar ve donanım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim faaliyetlerimize değerli katkılarda bulunmuşlardır.

Erdemoğlu ailesinin eğitime gösterdiği cömertlik ve öncülük hepimize ilham vermektedir. Başta Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu olmak üzere, bu değerli projelerin hayata geçmesinde emeği geçen tüm aile bireylerine üniversitemiz adına şükranlarımızı sunuyor, açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız bu binaların üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamlı günümüzde aramızda bulunarak bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.”

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ