BEYPAZARI İLÇESİNDE YAZ DÖNEMİ KUR'AN KURSLARINA 2 BİN ÖĞRENCİ KATILIYOR

Diyanet İşleri başkanlığı, Beypazarı Müftülüğü, yaz dönemi Kur'an kurslarının 1 Temmuz itibariyle cami ve Kurna kurslarında başladığını bildirdi.

Beypazarı İlçesinde Yaz dönemi Kur'an Kurslarına 2 Bin öğrenci katılıyor

Diyanet İşleri başkanlığı, Beypazarı Müftülüğü, yaz dönemi Kur’an kurslarının 1 Temmuz itibariyle cami ve Kur’an kurslarında başladığını bildirdi.

İlçe müftülüğüne vekâlet eden, müftülük şefi Davut Karakaya, dün itibariyle başlayan yaz dönemi Kur'an kursları dolaysıyla, Kur’an kursların başladığı camiler ve Kur’an kurslarına ziyarette bulundu.

İlçe Müftülüğüne vekâlet eden Müftülük şefi Davut Karakaya, yan dönemi kur'an kurslarına oldukça talebin olduğunu ve Camilerin cıvıl cıvıl olduğunu söyledi.

Çocuklar temel Dini eğitmleri alacak:

Kursların başlatıldığı Camiler ve Kur’an kurslarına ziyarette bulunarak, buradaki çalışmaları yerinde gördüklerine değinen Müftülük şefi Karakaya, “Müftülük olarak işimizin takibindeyiz. Din görevlilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Çocuklarımızın temel dini eğitimleri ve kuran öğrenmeleri için elimizden gelen çabayı ortaya koyuyoruz. Göz nurumuz ve geleceğimiz olan Sevgili Çocuklarımız Camilerimize ve Kuran Kurslarımıza başladılar. Bu tertemiz yürekli çocuklarımız ve gençlerimiz öyle bir Yaz Kur'an Kursu yaşatacağız ki, hayatları boyunca unutamayacakları bir hatıraları olsun istiyoruz. Bunun için ilçe genelinde neredeyse tüm camilerde temel dini eğitimler ve Kur’an öğretilmeye başlandı” dedi.

Yaz dönemi Kur’an Kursları 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başlarken, din görevlileri tarafından çocuklara temel dini eğitimler, Kur’an öğrenmeleri ve bunun yanında Abdest alınması, namaz kılınması, namazlarda okunacak dualar öğretilmeye çalışılıyor.

2 Bin öğrenci Yaz Dönemi Kur’an Kurslarına katılıyor:

Yaz dönemi Kur’an Kurslarına bu yıl 2000 bine yakın öğrenci katılırken, Yaz dönemi Kur’an kurslarının 15 Ağustos itibariyle son bulacağı kaydedildi.

 

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ