SULTANBEYLİ’DE BAŞKAN ALİ TOMBAŞ’TAN 25 PROJE: GENÇLERE VE SPORA BÜYÜK YATIRIM

Ali Tombaş, göreve geldikten sonraki ilk 6 ayda 25 projeyi Sultanbeyli halkına sundu. Projeler, geniş bir yelpazede ilçeye kazanç sağladı.

Sultanbeyli’de Başkan Ali Tombaş’tan 25 Proje: Gençlere ve Spora Büyük Yatırım

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, göreve geldikten sonraki ilk 6 ayda ilçeye kazandırdığı 25 projeyi düzenlenen geniş katılımlı bir tanıtım programında duyurdu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "25 Proje Tanıtım Programı", AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Başkan Tombaş, “Eğitimden spora, kentsel dönüşümden ulaşıma, gençlere yönelik projelerden sosyal yaşam alanlarına kadar geniş bir yelpazede toplam 25 projeyi hayata geçirdik” diyerek projelerin kapsamını vurguladı. Bu projelerin Sultanbeyli halkı için büyük kazanımlar sağladığını belirten Tombaş, “Bugün, dünden daha çok çalışma vakti” diyerek ilçenin kalkınması için yeni projeler üzerinde çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Mehmet Akif Spor Kompleksi: Sultanbeyli Tarihinin En Büyük Yatırımı

25 proje arasında en dikkat çekici çalışma, Sultanbeyli’nin en büyük spor yatırımı olan Mehmet Akif Spor Kompleksi oldu. 800 milyon TL’lik dev bütçesiyle yapımına başlanan spor kompleksi, modern tesisleriyle Sultanbeyli halkına hizmet verecek. Başkan Tombaş, bu projenin Sultanbeyli’nin spor altyapısında bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Gençlere Büyük Destek: Ücretsiz Ring Seferleri ve 10 Bin TL Başarı Ödülü

Sultanbeyli’de ikamet eden öğrencilerin okullarına kolay erişimini sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz ring seferleri büyük ilgi gördü. Başkan Tombaş, bu uygulamayla öğrencilerin ulaşım masraflarını hafifletmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca üniversiteyi kazanan öğrencilere verilen 10 bin TL başarı ödülü ile gençlere yönelik destekler arttırıldı. Sultanbeyli’de ikamet eden tüm üniversite öğrencilerine abonman desteği sağlanarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunuluyor.

Bilim, Teknoloji ve Spor Alanında Öncü Projeler

Bilim ve teknoloji alanında Sultanbeyli’yi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen Başkan Tombaş, Bilim Sultanbeyli Merkezi ile TEKNOFEST kuşağının Sultanbeyli’de yetişeceğini belirtti. Robotik kodlama, tasarım atölyeleri, uzay ve havacılık çalışmaları gibi ileri teknoloji eğitimleri bu merkezde verilecek.

Spor alanında ise Sultanbeyli’nin mahallelerine kazandırılacak fitness salonları dikkat çekti. Sultanbeyli FİT markasıyla ilk salon Fatih Mahallesi’nde hizmete açıldı. Bu projeyle sporun yaygınlaştırılması ve halk sağlığının desteklenmesi amaçlanıyor.

Sosyal Yaşamı Geliştiren Projeler

Sultanbeyli’nin sosyal yaşamını güçlendirmek için geniş bir proje yelpazesi hayata geçirildi. Aydos Korusu ve Fetih Korusu, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve çocuk oyun alanlarıyla donatılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca ilçedeki tüm sosyal tesislerde yüzde 20 indirim sağlayan Sultanbeyli Kart uygulaması başlatıldı. El sanatlarına ilgi duyanlar için açılan SULMEK kursları da vatandaşlara el becerilerini geliştirme ve sosyalleşme fırsatı sunuyor.

Dijital ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Sultanbeyli Belediyesi, kentsel dönüşümde de önemli adımlar attı. SULKON iştirak şirketi aracılığıyla 15 bin 800 metrekarelik alanda başlatılan kentsel dönüşüm projesi, ilçedeki yapılaşmayı modern ve güvenli hale getirecek. Dijitalleşme çalışmalarında ise Mobil Sultanbeyli Uygulaması ile vatandaşların belediye hizmetlerine daha kolay erişimi sağlandı. Fiber altyapı çalışmalarıyla ilçenin teknolojik altyapısı güçlendirildi. Akıllı aydınlatma projeleriyle de enerji verimliliği artırılarak çevre dostu çözümler sunuldu.

Diğer Projeler:

  • Kent Meydanı Düzenleme Projesi
  • Yeni Taksi ve Minibüs Durakları
  • Tiyatro Okulu
  • Kreş
  • Sultanbeyli Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (SADEM)
  • Mahallere İletişim Ofisleri
  • Anadolu Kültür Gezileri
  • Kompost Tesisi
  • Sokak Hayvanları Yaşam Alanı

Başkan Tombaş, 25 projenin hayata geçirilmesiyle Sultanbeyli’nin daha modern ve yaşanabilir bir ilçe haline geldiğini, yeni projelerle bu gelişimin süreceğini belirtti. “Bugün, dünden daha çok çalışma vakti” diyerek Sultanbeyli halkının hayat kalitesini artıracak projeler üzerinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

 

İSTANBUL (UHA) - BİLAL GELDİ

BELEDİYELER

EKONOMİ